Aktualne mjere do 31. srpnja 2021. godine

Trenutno aktualne mjere produljuju se do 31. srpnja 2021. godine temeljem Odluke o privremenoj zabrani i ograničenju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske te Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja. Odluka o privremenoj zabrani i ograničenju prelaska preko graničnih prijelaza […]

Trenutno aktualne mjere produljuju se do 31. srpnja 2021. godine temeljem Odluke o privremenoj zabrani i ograničenju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske te Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja.

Odluka o privremenoj zabrani i ograničenju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

Prema Odluci svi državljani EU/zemalja Schengenskog prostora neovisno o tome dolaze li iz zemlje koja je na „zelenoj listi“ ili nekoj drugoj „boji“ prema karti ECDC-a, moraju pri ulasku u RH predočiti EU digitalnu COVID potvrdu ili jednu od potvrda/certifikata o cijepljenju, preboljenju itd..

Državljani trećih zemalja trebaju imati potvrdu o plaćenom smještaju u hotelu, kampu, kod privatnog iznajmljivača ili unajmljenom plovilu te drugom obliku turističkog smještaja ili su vlasnici kuća ili plovila u Republici Hrvatskoj. Riječ može biti i o avansnoj uplati dijela smještaja.

Odlukom se ograničilo vrijeme  mogućnosti ulaska s primljene dvije doze cjepiva, potvrda o cijepljenju ne smije biti  starija od 210 dana od primitka druge doze cjepiva koje se koristi u državama članicama EU (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Gamaleya, Sinopharm) ili jedne doze cjepiva koje se prima u jednoj dozi (Janssen/Johnson&Johnson).

Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja

Odlukom se produljuje zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 100 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom, a za isto je nadležni stožer civilne zaštite lokalne samouprave dao suglasnost.  Osobe bez EU digitalne COVID potvrde, na takvom događanju će se moći sudjelovati s potvrdom o negativnom testu, cijepljenju i/ili preboljenju.

Javna događanja te okupljanja i svečanosti svih vrsta mogu trajati najdulje do 24:00 sata, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom, a za isto je nadležni stožer civilne zaštite lokalne samouprave dao suglasnost.

Najnovije

Mogućnosti ulaska u RH

Objavljeni su novi uvjeti ulaska u Republiku Hrvatsku. Svi državljani EU/zemalja Schengenskog prostora neovisno o tome dolaze li iz zemlje koja je na „zelenoj listi“ ili nekoj drugoj „boji“ prema karti...

Snimanje promotivnog filma

Snimanje promotivnog filma

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije pokrenula je izradu promotivnog filma u svrhu promocije turističke ponude destinacije. Snimanje i produkcija povjerena je Balduči filmu d.o.o., koji je svoj rad na turističkim filmovima potvrdio na više od 400 filmskih...

X
Skip to content