3×3 Challenger 21. i 22. svibnja u Lipiku

VRHUNSKA 3X3 KOŠARKA PONOVNO U HRVATSKOJ

Nakon prošlogodišnje prisilne stanke uzrokovane pojavom korona virusa, u Hrvatsku se vraća vrhunska 3×3 košarka i to zahvaljujući Lipiku koji će 21. i 22. svibnja (petak i subota) biti domaćin 3×3 Challengera, prvog svjetskog 3×3 challengera od studenog 2019. Biti će to i jedini 3×3 challenger koji će biti odigran prije Olimpijskih igara u Tokyu na kojima će, od 24. do 28. srpnja, 3×3 košarka doživjeti olimpijsku premijeru!

Lipik je već godinama jedini hrvatski 3×3 challengera, a od gradova u regiji status challengera imaju još Ljubljana, Beograd i Novi Sad. Lipik je do sada bio kvalifikacijski challenger za 3×3 WT Masterse u Pragu (Češka), Saskatoonu (Kanada) i Lauseanni (Švicarska). 

U Lipiku su proteklih godina igrali najbolji igrači i ekipe 3×3 košarke iz cijelog svijeta. Jedina ekipa koja je na Lipik 3×3 Challengeru uspjela slaviti dva puta je Novi Sad (2016. i 17.), do ove godine najbolje rangirana ekipa na svijetu. Latvijska Riga, trenutni svjetski broj 1 je u Lipiku slavila 2018. godine, a 2019. je pobjedila ekipa Vrbas iz Srbije. Od 2016. godine kvalifikacijska natjecanja za plasman na Lipik 3×3 challenger (Sateliti i Questovi) igrani su u Melbourneu, Kopenhagenu, Moskvi, Minsku, Rigi, Lazzateu (Italija), Sarajevu, Beogradu, Vitezu te u Zagrebu, Splitu, Zadru i Varaždinu.

Najnovije

Mogućnosti uvjeta ulaska u RH

osobe cijepljene prvom dozom cjepiva Pfizer, Moderna i Gamaleya mogu ući u RH u razdoblju od 22. dana od cijepljenja prvom dozom i boraviti u RH do 42. dana, a osobe cijepljene prvom dozom cjepiva AstraZeneca mogu ući u RH u razdoblju od 22. dana od cijepljenja prvom dozom i boraviti u RH do 84. dana

X
Skip to content