Korisne informacije

Požeško-slavonska županija smjestila se na istoku Hrvatske, a sastoji
se od dvije prostorno odvojene cjeline: Požeške kotline i Pakračko- lipičkog kraja. Srce aktivnog odmora u njoj čini jedini hrvatski geopark Papuk, jedan od najpoznatijih geoparkova u ovom dijelu Europe. Obilježena jedinstvenim atrakcijama i znamenitostima, nedirnutom prirodom, izvrsnom gastronomijom u kojoj prednjači kulen i riblji specijaliteti poput fiš paprikaša, priznatim vinima te autentičnim gostoprimstvom, Požeško-slavonska županija savršena je za istraživanje.

Dolazak

Županija je prometno sa Zagrebom povezana autocestom A3, odnosno europskom cestom E70. Požega se nalazi 173 km udaljena od Zagreba i 100 km od Osijeka. Najbliži aerodromi su Zračna luka Osijek (114 km) i Zračna luka „Franjo Tuđman“ u Zagrebu (168 km), a s ova je dva grada povezana i željezničkim prometom.

Najbliže zračne luke

Zagreb: 168 km
Osijek: 114 km

Kontaktirajte nas!

Imate pitanje, želite preporuku ili jednostavno želite potražiti savjet? Potražite turistički ured i javite nam se s povjerenjem.

Destinacija na karti

Upoznajte Požeško-slavonsku županiju na karti.

TOP 10

Dolazite u destinaciju, a ne znate odakle krenuti s istraživanjem? Upoznajte 10 najpopularnijih odredišta koja će se vam popuniti cijeli vikend.

Događanja

Želite posjetiti Požeško-slavonsku županiju, a niste sigurni kada je pravo vrijeme? Istražite kalendar događanja i odaberite najbolji trenutak za sebe.

X
Skip to content