Istraži i posjeti

S 1.815 km kvadratnih i 78.031 stanovnikom Požeško–slavonska županija spada u red manjih županija u RH. Svojim položajem je po strani od glavnih posavskih i podravskih prometnih pravaca. I baš takav položaj joj daje jednu posebnu draž. Požeško–slavonska županija razbija uobičajenu predodžbu o ravnoj Slavoniji, jer ovdje na relativno malom prostoru ima ravnica s plodnim njivama, te planina i gora čija podnožja krase nadaleko poznati vinogradi, dok su viši dijelovi uglavnom pod šumom.

TOP 10

Dolazite u destinaciju, a ne znate odakle krenuti s istraživanjem? Upoznajte 10 najpopularnijih odredišta koja će se vam popuniti cijeli vikend.

Destinacije

Požeško-slavonsku županiju odlikuje geografska različitost, samim time u njoj možete istražiti destinacije zanimljive po svojoj turističkoj ponudi.

Što kad ogladnite?

Slavonija je poznata po mnogočemu, no jedno je sigurno - iz nje nitko nikada nije izašao gladan. Istražite bogatu gastronomsku ponudu te okusite tradicionalna jela destinacije.

Baština

Istražite kulturnu baštinu Požeško-slavonske županije. Posjetite neku od atrakcija te upotpunite svoj boravak kulturnim sadržajem.

Događanja

Želite posjetiti Požeško-slavonsku županiju, a niste sigurni kada je pravo vrijeme? Istražite kalendar događanja i odaberite najbolji trenutak za sebe.

Biciklizam

Ovo je područje koje razvija uobičajenu percepciju “ravne” Slavonije s obzirom da se ovdje uz ravnice s plodnim oranicama nalaze planine i gore, šumoviti viši dijelovi, te vinogradi i zelene oaze u njihovom podnožju. Idealno za vožnju na dva kotača. Istražite područje naše županije biciklom.

I još...

Osim biciklizma, Požeško slavonska županija nudi brojne druge aktivnosti kao što su Paragliding, ribolov, planinarenje i jahanje, a tu su i kupališta koja će vas osvježiti u vrućim ljetnim danima.

Mobilna aplikacija

Aplikacija pruža korisniku potpunije iskustvo posjete, te omogućava lakše snalaženje i tematski odabir lokacija. Kliknite na ikonu ispod i preuzmite aplikaciju.

 

      

Destinacija na karti

Upoznajte Požeško-slavonsku županiju na karti.

X
Skip to content