Istraži i posjeti

S 1.815 km kvadratnih i 78.031 stanovnikom Požeško–slavonska županija spada u red manjih županija u RH. Svojim položajem je po strani od glavnih posavskih i podravskih prometnih pravaca. I baš takav položaj joj daje jednu posebnu draž. Požeško–slavonska županija razbija uobičajenu predodžbu o ravnoj Slavoniji, jer ovdje na relativno malom prostoru ima ravnica s plodnim njivama, te planina i gora čija podnožja krase nadaleko poznati vinogradi, dok su viši dijelovi uglavnom pod šumom.

Destinacije

Požeško-slavonsku županiju odlikuje geografska različitost, samim time u njoj možete istražiti destinacije zanimljive po svojoj turističkoj ponudi.

TOP 10

Dolazite u destinaciju, a ne znate odakle krenuti s istraživanjem? Upoznajte 10 najpopularnijih odredišta koja će se vam popuniti cijeli vikend.

Što kad ogladnite?

Slavonija je poznata po mnogočemu, no jedno je sigurno - iz nje nitko nikada nije izašao gladan. Istražite bogatu gastronomsku ponudu te okusite tradicionalna jela destinacije.

Događanja

Želite posjetiti Požeško-slavonsku županiju, a niste sigurni kada je pravo vrijeme? Istražite kalendar događanja i odaberite najbolji trenutak za sebe.

Kako provesti vrijeme

Paragliding

Pogled s visine nikada nije bio ovako dobar.

Ribolov

Ribolov nikad nije bio zabavniji.

Planinarenje

Posjetite prvi hrvatski UNESCO Geo park i Park prirode Papuk.

Kupališta

Poželite li se ohladiti usred ljetne vrućine, posjetite neko od kupališta u destinaciji.

Jahanje

Jeste li znali da je naša destinacija dom Lipicancima? Potražite ih u Lipiku.

U prirodi

Istražite ostale aktivnosti u prirodi koje pruža destinacija.

Biciklizam

Ovo je područje koje razvija uobičajenu percepciju “ravne” Slavonije s obzirom da se ovdje uz ravnice s plodnim oranicama nalaze planine i gore, šumoviti viši dijelovi, te vinogradi i zelene oaze u njihovom podnožju. Idealno za vožnju na dva kotača. Istražite područje naše županije biciklom.

Mobilna aplikacija

Aplikacija pruža korisniku potpunije iskustvo posjete, te omogućava lakše snalaženje i tematski odabir lokacija. Kliknite na ikonu ispod i preuzmite aplikaciju.

 

      

Destinacija na karti

Upoznajte Požeško-slavonsku županiju na karti.

X
Skip to content