listopad, 2020

15list.0:0015stud.0:00Mjesec knjige

Više

Detalji

Razlistani program za razlistani Mjesec knjige!

Mjesec hrvatske knjige, koji se svake godine održava od 15. listopada do 15. studenog, ove godine odvija se pod motom Razlistaj se! a posvećen je planetu Zemlji.

I u našoj knjižnici zakoračili smo u Mjesec hrvatske knjige 2020. godine s nešto drugačijim programom nego dosadašnjih godina zbog novonastale situacije.

Ove godine nećemo se često družiti na manifestacijama, ali zato smo pripremili za naše korisnike puno toga individualnoga!

Program:

* Razlistaj se individualno!

Besplatno produženje članarine ili besplatan upis za nove članove omogućit će korisnicima da se osiguraju dobrim i kvalitetnim štivom.

* Razlistaj hrvatske autore!

Knjižničar su za korisnike pripremili i djela suvremenih hrvatskih autora, koja korisnike očekuju skrivenih naslovnica s nekoliko izdvojenih riječi koji opisuju knjigu. Cilj ove akcije je promovirati hrvatske autore i potaknuti među korisnicima i posudbu djela hrvatskih autora.

* Razlistaj i educiraj se!

Za korisnike su u knjižnici i izdvojeni kompleti knjiga koje se odnose na određene temi.

Cilj ove akcije je potaknuti korisnike i na samostalno istraživanje. Korisnici uz knjige mogu  putovati svijetom, proživjeti život glazbenika ili sam odrediti temu, a mi ćemo pripremiti komplet!

* Razlistaj i izloži!

Ova akcija namijenjena je onim najmlađim čitačima koji uz posudbu slikovnice izabiru kreativni zadatak. U omotnici sa zadatkom nalaze se upute, ali i materijal potreban za izradu zadatka. Nakon što pročitaju slikovnicu njihov kreativni rad izložit će se u knjižnici.

Osim ovih individualnih programa koji će trajati tijekom cijelog Mjeseca hrvatske knjige, očekuju nas i tri događanja.

Za najmlađe održat će se pričaonica i radionica za djecu u Gradskom parku 27. listopada u 16 sati uz Razlistanu potragu za blagom.

Jedno od događanja bit će posvećeno i Bećarcu u Pleternici i promociji projekta Bećarac u Pleternici kojeg financijski podupire Ministarstvo kulture. Nadogradnja aplikacije Baza bećarca u kojoj će se moći korisnici i putem interneta educirati o bećarcu promovirat će se putem interaktivne izložbe 5. studenog od 16 do 20 sati u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici.

Mjesec hrvatske knjige završit ćemo kvizom znanja Listam i znam iz područja književnosti, opće kulture, ali i ekologije. kviz je namijenjen odraslima, a sva događanja će se održati prema epidemiološkim preporukama i uz obaveznu najavu.

Listajte, čitajte i uživajte! 📖

Vrijeme

Listopad 15 (četvrtak) 0:00 - Studeni 15 (Nedjelja) 0:00

Lokacija

Pleternica

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

X
Skip to content