kolovoz, 2020

28kol.(kol. 28)19:0030(kol. 30)0:00AUREA FEST POŽEGA 2020.

Više

Detalji

PETAK 28.8.2020.


19:00     Aurea Fest običaja i kulturne baštine i Izbor najgizdavije Šokice

Mimohodom do Trga Svetog Trojstva tradicionalno će započeti ovogodišnji Aurea Fest Požega. S obzirom na epidemiološke mjere, ove godine povorka je nešto kraća i s manje sudionika. Tako će u mimohodu sudjelovati Požeške mažoretkinje, Trenkovi panduri, Gradska straža Požega, Gradska glazba Trenkovi panduri te KUD-ovi sudionici festivala.

Nakon otvaranja festivala započinje Aurea Fest običaja i kulturne baštine, koji promovira običaje, kulturu i tradiciju Slavonije. Ovaj festival će ujedno biti i izborni za nastup na državnim smotrama krajem godine, jer nisu održane županijske smotre folklora na kojima se biraju predstavnici za državne smotre. Naravno, i ove godine bit će održan Izbor najgizdavije Šokice.

22:30     Koncert Gazde

Gazde – tamburaški rockeri iz Markuševca, ove će godine začiniti prvu večer Aurea Festa Požega. Prvo pojavljivanje na festivalu bilo je na upravo na Zlatnim žicama Slavonije u Požegi 1993. godine, kad su na prvu osvojili publiku kao najbolji i najperspektivniji tamburaški sastav pjesmom Zbog tebe sam to što jesam. Uslijedili su brojni hitovi, a nakon gotovo tri desetljeća karijere, i dalje se vraćaju u Požegu bez koje ne bi bili to što jesu. Hrvatska televizija će snimati koncert i emitirati ga u svom programu.


 

SUBOTA 29.8.2020.


20:10     Aurea Fest Zlatne žice Slavonije

Aurea Fest Zlatne žice Slavonije festival je tamburaške glazbe s tradicijom dužom od pola stoljeća, na kojemu će nastupiti eminentna imena tamburaške glazbene scene, ali i noviji izvođači koji će dobiti priliku predstaviti se javnosti.

 1. Stjepan Jeršek Štef
  2. Šima Jovanovac
  3. Slavonske lole
  4. Đuka Čaić
  5. Viktorija Kulišić Đenka
  6. Boris Ćiro Gašparac
  7. Berde Band
  8. Rubato
  9. Blanka Došen
  10. Luka Udjbinac
  11. Širok šor & Josip Kustura
  12. Satir
  13. Žeteoci
  14. The Dekle
  15. Ansambl Hajo
  16. Šokci
  17. Ivan Štivić
  18. Ana Baketarić
  19. Šegrti
  20. Stjepan Japarić
  21. Željko Grozaj & Good Old Times Band

 

Zadovoljstvo je što Hrvatska radiotelevizija i ove godine uživo prenosi Zlatne žice Slavonije u svom televizijskom i radijskom programu.

22:00     Šimunovo u Požegi

Nakon Aurea Festa Zlatne žice Slavonije, u drugom dijelu subotnje večeri glazbeno-zabavni program “Šimunovo u Požegi” povodom 55. godina djelovanja na glazbenoj sceni priredit će Šima Jovanovac.

Koncert snima Hrvatska televizija.


 

NEDJELJA 30.8.2020.


19:30     Aurea Jazz Fest – Damir Kukuruzović Django Group

Aurea Jazz Fest ove godine otvara Damir Kukuruzović Django Group. Damir Kukuruzović, jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa, neizostavnog na brojnim relevantnim jazz festivalima u zemlji i inozemstvu.

20:30     Aurea Jazz Fest – Big Band Požega i gosti

Big Band Požega ove godine, u skladu sa situacijom, priprema šarolik program uz nastup prijatelja orkestra, soliste Dinu Jelusića, Brunu Oberan, Neru Mamić, Milu Bauković, Mateja Podgorščaka, Damjana Pirovića te instrumentaliste Antonija Gečeka i Olivera Ereša. Nema sumnje da će orkestar predvođen Zvjezdanom Marjanovićem Zvekijem opet stvoriti sjajnu atmosferu na glavnom požeškom trgu.

22:15     Aurea Jazz Fest – Dino Dvornik Tribute Band

Aurea Jazz Fest, ali i ovogodišnji Aurea Fest Požega, zatvorit će Dino Dvornik Tribute Band koji čine redom članovi Dvornikovih bendova tijekom njegove karijere.

 


Uz festival je i ove godine Kutjevo d.d., dugogodišnji partner požeškog festivala, u čijem će prostoru tradicionalno u trećem tjednu kolovoza biti napunjene boce festivalskog vina i predstavljen konačni program Aurea Festa Požega 2020. godine.

Kroz sva tri dana posjetitelji će moći ući na prostor parkirališta Trga Sv. Trojstva ukoliko unaprijed osiguraju ulaznice na

linku https://aurea-fest.com/ulaznice/

Ono što je važno pri održavanju profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa na otvorenim prostorima jest da je razmak između posjetitelja i izvođača nasceni 4 m, da je važna fizička udaljenost između sudionika od 1,5 metara, razmak na pozornici.

Prema veličini prostora na kojem se odvija program mora se poštivati ta fizička udaljenost prilokom ulaska, kretanja i boravka u prostoru. Prostor ćemo tako osigurati da udovoljava tehničkim i sigurnosnim uvjetima.

Samim time broj posjetitelja koji će biti unutar prostora će biti ograničen. Dio će biti sjedećih mjesta, a istočni dio parkinga će biti osiguran za stojeće pozicije, visoki stolovi.

Važna je i pojačana higijena. Dezinfekcija ruku na ulasku u prostor.

Osigurat ćete svoje mjesto prijavom na online rezervaciju ulaznice, nakon toga doći po svoju ulaznicu u TU TZ Grada Požege i tada na ulazu ući s tom ulaznicom gdje će vas dočekati na ulazima službene osobe i pronaći vas na popisu.

Za posjetitelje nisu potrebne maske na otvorenom.

Jasno je da je važno da ipak svatko bude odgovoran za sebe i prati svoje stanje.

Prema tome mi ćemo imati evidenciju sudionika i osoblja radi lakšeg praćenja kontakata i dostavljanja evidencije teritorijalno nadležnoj služni civilne zaštite.

Svi pružatelji usluga, službene osobe organizatora imat će maske, osim naravno izvođača.

Za sve ostale je važno držanje razmaka, dezinfekcja i vlastita odgovornost.

Organizator

Vrijeme

28 (Petak) 19:00 - 30 (Nedjelja) 0:00

Lokacija

Požega

Submit a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

X
Skip to content