Aktivnosti

Jedna stvar koja Požeško-slavonskoj županiji ne nedostaje su aktivnosti. Od planinarenja, preko kupanja i biciklističkih sadržaja, vrijeme ćete vrlo lako popuniti zanimljivim sadržajima. Zaputite se u upoznavanje jedne od najzelenijih destinacija Hrvatske.

Idemo u planine

Upoznajte Požeško-slavonsku županiju planinareći na brojim stazama koje će vas navoditi da je istražite sve više i više. Pogledi s vrhova su izvanredni, a u ugostiteljskim objektima se okrijepite uz pomno spremljena lokalna jela i prikupite energiju za nove aktivnosti. Ne zaboravite ponijeti opremu i javite drugima kojim stazama se planirate kretati.

U potrazi za vodenim osvježenjem

Bilo da je ljeto ili zima, u Požeško-slavonskoj županiji možete uživati i u kupanju. Ljeti i zimi su vam na raspolaganju bazeni, dok se zimi opustiti možete u toplicama. Osim po prirodi koja se pamti, Požeško-slavonska županija poznata je po brojnim lovištima u kojima mogu uživati lovci i ribiči, stoga se upustite u avanturu i uživajte boraveći u prirodi.

7

Pogled iz zraka

Volite li ekstremne sportove i ljubitelj ste visina, ono što obavezno trebate isprobati kad ste u Požeško-slavonskoj županiji je paragliding, odnosno padobransko jedrenje. Upoznajte prirodne ljepote županije iz zraka i upustite se u zračnu avanturu.

Razgledavanje na konju

Nezaobilazno mjesto tijekom posjete Požeško-slavonskoj županiji je Državna ergela Lipik na kojoj vas čekaju lipicanci. Volite li jahati, ovo je pravo mjesto za vas. Lipički lipicanci oduševit će vas svojom pojavom, a uživati mogu i mali i veliki. Provozajte se gradom na kočiji kad će vam društvo praviti lipicanci, a priključiti se možete i školi jahanja.

7

Sve je u prirodi…

Ako volite boraviti u prirodi, jednostavno se zaputite bez plana diljem županije i zaustavite se na mjestu na kojem želite. Upoznajte županiju, zaigrajte tenis, prošećite prirodom ili se odmorite u kampu. Dostupnih aktivnosti je mnogo, a na vama je da odlučite na kakvu ste vrstu aktivnog odmora na svježem zraku spremni.

 

 

 

 

 

 

Destinacije

Požeško-slavonsku županiju odlikuje geografska različitost, samim time u njoj možete istražiti destinacije zanimljive po svojoj turističkoj ponudi.

TOP 10

Dolazite u destinaciju, a ne znate odakle krenuti s istraživanjem? Upoznajte 10 najpopularnijih odredišta koja će se vam popuniti cijeli vikend.

X
Skip to content