Dodatne aktivnosti

Jedna stvar koja Požeško-slavonskoj županiji ne nedostaje su aktivnosti. Od planinarenja, preko kupanja i biciklističkih sadržaja, vrijeme ćete vrlo lako popuniti zanimljivim sadržajima. Zaputite se u upoznavanje jedne od najzelenijih destinacija Hrvatske.

Idemo u planine

Upoznajte Požeško-slavonsku županiju planinareći na brojim stazama koje će vas navoditi da je istražite sve više i više. Pogledi s vrhova su izvanredni, a u ugostiteljskim objektima se okrijepite uz pomno spremljena lokalna jela i prikupite energiju za nove aktivnosti. Ne zaboravite ponijeti opremu i javite drugima kojim stazama se planirate kretati.

Hrvatsko planinarsko
društvo Klikun
 

34310 Pleternica
E-mail: hpd.klikun@hps.hr
Adresa: p.p. 17, 34310 Pleternica

Hrvatsko planinarsko
društvo Lipa
 

E-mail: hpd.lipa.lipik@hps.hr
Adresa: n/r Manuela Lipušić, 30. svibnja 11, 34551 Lipik

Hrvatsko planinarsko
društvo Psunj

Web: free-po.hinet.hr/pdpsunj
E-mail: pd.psunj@hps.hr
Adresa: Hrvatskih velikana 3, 34550 Pakrac

Hrvatsko planinarsko
društvo Mališćak

E-mail: pd.maliscak@hps.hr
Adresa: Trg bana J. Jelačića 34, 34330 Velika
www.maliscak.tk

Hrvatsko planinarsko
društvo Viđim

E-mail: hpd.vidim@hps.hr
Adresa: p.p. 3, 34340 Kutjevo

Hrvatsko planinarsko
društvo Gojzerica

E-mail: hpd.gojzerica@hps.hr
Adresa: n/r Višeslav Turković, Kralja Krešimira 8, 34000 Požega

U potrazi za vodenim osvježenjem

Bilo da je ljeto ili zima, u Požeško-slavonskoj županiji možete uživati i u kupanju. Ljeti i zimi su vam na raspolaganju bazeni, dok se zimi opustiti možete u toplicama. Osim po prirodi koja se pamti, Požeško-slavonska županija poznata je po brojnim lovištima u kojima mogu uživati lovci i ribiči, stoga se upustite u avanturu i uživajte boraveći u prirodi.

7

Toplice Lipik 

Ulica Marije Terezije 13 34551 Lipik
info@bolnica-lipik.hr
+385 34 440 700
www.bolnica-lipik.hr

Gradski bazeni Požega

Osječka 7 34000 Požega

Pogled iz zraka

Volite li ekstremne sportove i ljubitelj ste visina, ono što obavezno trebate isprobati kad ste u Požeško-slavonskoj županiji je paragliding, odnosno padobransko jedrenje. Upoznajte prirodne ljepote županije iz zraka i upustite se u zračnu avanturu.

Paragliding klub rotor Pakrac

Letački klub Bumbar

Vinogradska 7, 34000 Požega
+385 98 56 44 56

Razgledavanje na konju

Nezaobilazno mjesto tijekom posjete Požeško-slavonskoj županiji je Državna ergela Lipik na kojoj vas čekaju lipicanci. Volite li jahati, ovo je pravo mjesto za vas. Lipički lipicanci oduševit će vas svojom pojavom, a uživati mogu i mali i veliki. Provozajte se gradom na kočiji kad će vam društvo praviti lipicanci, a priključiti se možete i školi jahanja.

7

Državna ergela Lipik

Baranjska 14a, p.p. 12, 34551 Lipik
Tel: +385 34/421 880
Fax: +385 34/421 844
Web: www.ergela-lipik.org
E-mail: ergela@ergela-lipik.org

Sve je u prirodi…

Ako volite boraviti u prirodi, jednostavno se zaputite bez plana diljem županije i zaustavite se na mjestu na kojem želite. Upoznajte županiju, zaigrajte tenis, prošećite prirodom ili se odmorite u kampu. Dostupnih aktivnosti je mnogo, a na vama je da odlučite na kakvu ste vrstu aktivnog odmora na svježem zraku spremni.

 

 

 

 

 

 

Destinacije

Požeško-slavonsku županiju odlikuje geografska različitost, samim time u njoj možete istražiti destinacije zanimljive po svojoj turističkoj ponudi.

TOP 10

Dolazite u destinaciju, a ne znate odakle krenuti s istraživanjem? Upoznajte 10 najpopularnijih odredišta koja će se vam popuniti cijeli vikend.

X
Skip to content