Povratak 22. ožujka 2018.

Uskršnji sajmovi u Pleternici i Lipiku

Ove subote, 24.03.2018.g. u Gradskom parku grada Pleternice od 10,00 sati očekuju Vas šarolike pisanice, razigrani zečevi, isprepletene korpice u svim bojama i izlagači raznih proizvoda na Uskrsnom sajmu u Pleternici. Uskrsni sajam prilika je udrugama i gospodarstvenicima s područja da prezentiraju svoje radove, da svu ljepotu vrijednih rukotvorina ponude Vama u povodu blagdana.

A u nedjelju 25.03.2018.g. u Lipiku vas očekuje preko 70 izlagača, od kojih će mnogi izlagati po prvi puta u Lipiku, te će osvježiti ponudu i sigurno Vam dati ideju za idealan uskrsni poklon.  Uz glazbenu podlogu cijeli dan, dođite i zabavite se i na lunaparku, provozajte se u kočiji i vlakiću. Od 15,00 -17,00 sati  održati će se radionica likovno-ekspresivnog tipa Dječjeg doma Lipik. U 16,00 sati biti će organiziran kratki dječji prigodni program, a poslije programa je potraga za pisanicama za djecu. Nagrade su i dalje slatke za sve sudionike, ne samo za najbrže.

Usporedno s time organiziran je i Zekograd. Iako „…Smrznuo se potočić i pokrio ga snijeg…“, ali uskršnji zec ne odustaje i ponovno dolazi u svoj Zekograd!  Za djecu i roditelje su pripremljene razne igre, poligoni za vježbanje i zabava uz kuću Uskršnjeg zeca i Zečju ostavu. Opustite se u perivoju u sklopu Toplica Lipik gdje se nalazi svjetleća pisanica, okvir za obiteljske fotografije…i brojni radovi marljivih ruku koje čuvamo iz prethodne godine uz dodatne nove ukrasne instalacije koje ostavljamo za iznenađenje!

U samom Zekogradu smjestit će se i nesvakidašnja izložba unikatnih drvenih pisanica. Pisanice su rađene od različitih vrsta drveća i djelo su majstora Pere Antunovića.

Ukoliko Vam bude hladno smjestite se u obližnji kafić i osladite u slastičarni, ukoliko ste umorni osvježite se geotermalnom ljekovitom vodom u blizini, no svakako se vratite opet u šetnju alejom kestenova jer s ovim sajmom počinje proljeće u Lipiku. Svi ste pozvani!