Povratak 15. studenoga 2018.

Slavonija predstavljena u Torinu

U organizaciji Predstavništva HTZ-a u Italiji, u Torinu je 14. studenoga organizirana prezentacija Slavonije, a organizirana je i poslovna radionica između hrvatskih turističkih subjekata i talijanskih partnera. Odaziv je bio odličan jer je u programu sudjelovalo 19 turističkih tvrtki iz Hrvatske te 70 turističkih agenata i predstavnika CRAL-ova, organizacija unutar sindikata velikih tvrtki i banaka koje se bave organiziranjem putovanja za svoje članove iz područja regije Piemonte. Cilj poslovne radionice bio je intenziviranje suradnje između talijanskih i hrvatskih partnera te predstavljanje potencijala, turističkih proizvoda i ljepota regije Slavonija.

Sudionike su pozdravile predstavnice klastera Slavonija, direktorice TZZ Požeško-slavonske Maja Jakobović te Osječko-baranjske Ivana Jurić koja je s kolegama ujedno održala i dinamičnu prezentaciju Slavonije kroz približavanje turističkih proizvoda poput aktivnog odmora, eno-gastronomije, kulture, prirode itd. U sklopu prezentacija je istaknuto da je Slavonija za talijanske goste, koji provode ljeto na hrvatskoj obali, idealna destinacija za kombinaciju odmora na moru i kontinentu, odnosno za upoznavanje drugačije Hrvatske. Tijekom večeri organizirana je i nagradna igra gdje su najsretniji sudionici osvojili tematska putovanja u Slavoniju, kao i dvije povratne karte Croatia Airlinesa na relaciji Milano-Zagreb.

Nakon radionice upriličena je degustacija slavonskih delicija te druženje svih sudionika gdje su se dodatno razmjenjivala iskustva i kontakti, a podijeljene su brošure o Hrvatskoj i Slavoniji, kao i prigodni slavonski suveniri.

„Nakon nekoliko godina hrvatska turistička ponuda predstavila se u Torinu, glavnom središtu jedne od najrazvijenijih i najpotentnijih regija Italije, Piemonte te nam je iznimno drago i važno da smo turističku ponudu Hrvatske te klastera Slavonija predstavili talijanskim partnerima koji su s posebnim interesom pratili prezentaciju te aktivno sudjelovali u razgovorima. Ovaj poslovni susret opravdao je očekivanja hrvatskih i talijanskih partnera, prvenstveno zbog ostvarenih kontakata“, zaključila je Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Italiji.

Izvor: Hrvatska turistička zajednica