Povratak 9. veljače 2018.

Promocija cikloturizma Požeško-slavonske županije

TZ Požeško-slavonske županije kroz projekte u 2014.g. i 2015.g. realizirala je doradu interaktivne karte na web stranici i mobilnoj aplikaciji, označila biciklističke i planinarske staze/rute, te ih digitalizirala i učinila dostupnima putem web stranice, mobilnih uređaja, te u tiskanom obliku. Zabilježene su 43 biciklističke staze/rute na području županije u ukupnoj dužini od 890 km koje nisu označene na terenu, a imaju GPX zapis.

Kroz Program potpore razvoju cikloturizma na kontinentu, objavljenom od strane Ministarstva turizma RH, Požeško-slavonska županija započela je konkretne korake po pitanju razvoja cikloturizma na području Požeško-slavonske županije i donošenja strateškog dokumenta sa mjerama i aktivnostima koje je potrebno provesti, te je kandidiran projekt Razvoj cikloturizma u Požeško-slavonskoj županiji. Projekt Razvoj cikloturizma u Požeško-slavonskoj županiji u 2017.g. realizirala je  TZ Požeško-slavonske županije sukladno predmetu financiranja i odobrenom iznosu, te su provedene slijedeće aktivnosti:

  1. Izrada Operativnog plana razvoja cikoloturizma u Požeško-slavonskoj županiji sa standardima
  2. Trasiranje cikloturističkih ruta – izrada Glavnom projekta obilježavanja biciklističkih ruta
  3. Označavanje cikloturističkih ruta – izrada i postavljanje znakova biciklističkih ruta
  4. Izrada web stranice na razini županije, te dopuna mobilne aplikacije Panonia Tour

Kroz izradu Operativnog plana razvoja cikloturizma PSŽ utvrđene su 3 glavne cikloturističke staze/rute ukupne dužine 293 km koje su označene na terenu i imaju GPX zapis.

Kako bi sve informacije vezane za cikoturizam i biciklizam bile objedinjene, poglavito što je projekt u potpunosti provela i realizirala TZ Požeško-slavonske županije, izradili smo web stranicu http://tzzps.hr/bike/ i dopunili funkcionalnosti mobilne aplikacije Panonia Tour s prikazom cikloturističke ponude kroz kategorije Staze, Događanja, Multimedija, Ponuda, Usluge, Informacije i Novosti.

Ovim putem obaviještavamo sve turističke agencije da nam mogu dostavljati svoje paket aranžmane koje sadrže vožnju na biciklu, isto tako sve organizatore događanja na biciklu da nam dostave svoje datume i programe održavanja događanja na dva kotača, kao i biciklističke klubove koji nam mogu dostaviti najavu svojih događanja, ali i aktivnosti u sklopu klubova u kojima mogu sudjelovati svi ljubitelji vožnje na dva kotača.