Povratak 9. studenoga 2018.

10. ŠTAMPAROVE DANE 06-09.12.2018.

čast nam je i zadovoljstvo pozvati vas na 10. ŠTAMPAROVE DANE, međunarodni simpozij, koji će se održati u Požeštini od 6. do 9. prosinca 2018. godine, a ove godine posebno se obilježava 130. godina od rođenja te 60. godina od smrti dr. Andrije Štampara, jednog od suosnivača Svjetske zdravstvene organizacije.

Glavna tema simpozija je promocija zdravlja koja je posebno važna u vremenu globalnih društvenih, ekonomskih i socijalnih kriza koje dodatno ugrožavaju psihofizičko stanje pojedinaca, obitelji i društva. Sve veća prevalencija šećerne bolesti i arterijske hipertenzije, ali i ostalih kroničnih bolesti uz starenje stanovništva posebno naglašavaju potrebu za promocijom zdravlja i zdravih stilova života.

Što smo u stanju učiniti u prevenciji kroničnih bolesti i promociji zdravlja i zdravih stilova života te senzibilizaciji i podučavanju profesionalaca i sveopće javnosti možete poslušati na simpoziju uz raspravu s eminentnim stručnjacima iz navedenog područja.

Uvjereni smo da samo zajedno, inter i multidisciplinarno, okrenuti ideji zdravog življenja, možemo učiniti iskorak u zaustavljanju negativnih trendova, pobolijevanja i gubitka kvalitete života i povećanog mortaliteta uzrokovanog nezdravim stilovima života.

Očekujemo Vas,